MMSU Lab je kontinuirani format likovno-kreativnih i edukacijskih radionica koje inspiraciju nalaze u radovima na izložbama ili iz zbirki Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Tijekom lipnja i srpnja održat će se ciklus radionica MMSU Lab-a koji će kroz teme, motive i tehnike biti povezan izložbom radova iz kolekcije MMSU pod nazivom ”Kud plovi ovaj oblak?”.

Na ovoj radionici i izložbi susrest ćemo se s radom kolektiva The Moving Crew pod nazivom ‘What’s Inside Ideal X?’ koji je nastao kao umjetnički projekt 2010. godine u obliku izložbe i performansa održanih u Hrvatskoj i SAD-u. Tada je izrađeno 1728 umanjenih kartonskih modela kontejnera suradnjom umjetnika i brojnih građana, kroz niz radionica i javnih akcija.

U suradnji sa studenticama Akademije primijenjenih umjetnosti osmišljena je kreativna radionica i igra na temu brodskih kontejnera na kojoj ćemo saznati, ali i osmišljavati te crtati odgovore što se nalazi unutar putujućih brodskih kontejnera?

Datum održavanja: petak 30.6.2023.
Vrijeme: 10 – 11:30 sati
Mjesto održavanja: Dječja kuća / MMSU
Dob: djeca 8 – 11 godina
Osmislile/vode: Ivana Lučić, muzejska pedagoginja i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci – Ana Marija Lončar, Iva Kajić, Laura Šumanović, Lucija Maržić, Marija Konfic, Nika Dušak
Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Radionica je besplatna.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://forms.gle/c5HHgems1NWriPg27

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content