Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja obilježit ćemo obiteljskom radionicom oslikavanja svile u suradnji s članicama Udruge slijepih Primorsko – goranske županije.

Cilj Međunarodnog dana muzeja je podizanje svijesti o činjenici da su „muzeji važno sredstvo kulturne razmjene, bogaćenja kultura i razvoja međusobnog razumijevanja, suradnje i mira među narodima“, a potaknut je od strane organizacije ICOM 1977. godine i obilježava se 18. svibnja, ali i aktivnostima tijekom cijelog tog mjeseca. Uz to, tema ovogodišnje muzejske edukativne akcije je “ZA(JEDNO): svi za muzej” s ciljem kreiranja muzejskog programa u suradnji s posjetiteljima i zajednicom te poziv posjetiteljima svih dobnih skupina da aktivno sudjeluju u programu.

Na inkluzivnoj radionici ”Dodir svile” članice Udruge slijepih upoznat će nas svojom tehnikom oslikavanja svile koju su razvile uz mentoricu Mirjanu Marin tijekom koje se vode dodirom i kreativnom intuicijom. Pokazati će nam svoje uratke te dati upute kako nakon oslikavanja tretirati svilu, poznatu kao ”kraljicu prirodnih vlakana” koju odlikuju lijep izgled, udobnost i čvrstoća.

* Ova radionica obiteljskog je karaktera te na njoj djeca sudjeluju u paru sa starijim članom obitelji (mama ili tata, baka ili djed, odrasli brat ili sestra i sl.).

⁃ Datum održavanja: utorak 16.05.2023.

⁃ Vrijeme: 17:00 – 19:00 sati

⁃ Mjesto održavanja: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, prizemlje

⁃ Dob: djeca 8 – 11 godina + roditelj/baka ili djed/stariji brat ili sestra

⁃ Voditeljice: članice Udruge slijepih Primorsko – goranske županije

⁃ Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://forms.gle/hany1QtDeJGyuqL76

organizira: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content