Od čega je napravljena arena u Puli? Kako je nastao Eiffelov toranj u Parizu? A kako su građeni riječki neboderi?

U četvrtak 4. 4. 2024. u 18 sati održat će se novo izdanje radaionice iz ciklusa Minijatura, radionica arhitekture za djecu Društva arhitekata Rijeka.

Konstrukcija je ono što sve ove građevine drži uspravno u zraku. Nekad je vidljiva i očita, poput čelične konstrukcije Eiffelovog tornja, a ponekad je skrivena iza slojeva fasade, kao betonska konstrukcija staklenih nebodera. Možete li zamisliti neboder izgrađen od drva? Mi možemo, jer danas i od drva možemo graditi u visinu!

Kroz radionicu istražujemo različite građevine koje susrećemo u životu i eksperimentiramo sa njihovom gradnjom. Izgradit ćemo nebodere od drva , a na kraj i ispitati hoće li preživjeti naš test čvrstoće!

Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Voditeljice: Ana Orlić i Anastazija Stjepanović riječke su arhitektice i voditeljice Minijature, radionice arhitekture i urbanizma za djecu.

Radionicu podržavaju Hrvatska komora arhitekata,  JGL, Intralighting, Sto, Špina uz suradnju Gradske knjižnice Rijeka.

organizira: Društvo arhitekata Rijeka & Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content