Kada padne mrak, pali se naš filmski projektor u dvorištu Dječje kuće! Jedan od najpopularnijih obiteljskih filmova svih vremena, Lassie se vraća kući Freda M. Wilcoxa, ove godine slavi punih 80 godina. Tim povodom Art-kino u dvorištu Dječje kuće organizira vanjsku projekciju filma u petak, 30. lipnja u 21:30 sati.

Nastao prema vrlo omiljenom romanu englesko-američkog pisca Erica Knighta, s radnjom smještenom na sjever Engleske tijekom Prvog svjetskog rata, film Lassie se vraća kući oda je prijateljstvu i odanosti jednog beskrajno vjernog psa i njegovog vlasnika, desetogodišnjeg dječaka. U malom mjestu u Yorkshireu živi dječak Joe Carraclough sa svojim roditeljima i nerazdvojnim pratiocem, škotskim ovčarom Lassie. Kako je obitelj siromašna, a otac nema posao, prisiljeni su prodati psa bogatom škotskom vojvodi, kolekcionaru pasa, oduševljenom njegovom ljepotom. Nakon što Lassie dva puta pobjegne s vojvodinog obližnjeg imanja natrag k Joeu, novi ga vlasnik sa sobom povede u daleku Škotsku. No usprkos velikoj udaljenosti, Lassie ne odustaje od svoje namjere da se zauvijek vrati svom pravom vlasniku.

Ulaz na program je slobodan za sve posjetitelje.

Za veći užitak u kinu pod zvijezdama ponesite svoje jastučiće i dekice.

Informacije o filmu:

Originalni naziv: Lassie Come Home

Zemlja, godina: Sjedinjene Američke Države, 1943.

Žanr: obiteljski

Režija: Fred M. Wilcox

Scenarij: Hugo Butler

Uloge: Roddy McDowall, Donald Crisp, Elsa Lanchester

Fotografija: Leonard Smith, Charles P. Boyle

Montaža: Ben Lewis

Glazba: Daniele Amfitheatrof    

Produkcija: Metro-Goldwyn-Mayer

Distribucija: Park Circus

Cjeloviti program festivala Tobogan 2023. pronađite ovdje.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content