U sklopu Dana Frankofonije 2021. od 1. do 21. 6. u riječkoj Dječjoj kući imate priliku posjetiti izložbu “Putovanje Belgijom kroz strip”. Izložba nam daje uvid u kulturnu i prirodnu baštinu Belgije koju je oblikovalo nekoliko generacija autora stripova kroz 3 regije: Flandriju, Valoniju i Bruxelles.Ulaz je besplatan.

Jedan od najpoznatijih strip junaka je kauboj Lucky Luke, boje njegove odjeće iste su kao boje belgijske zastave i odaju nam odakle dolazi, a među poznatijima su i Štrumpfovi, Gaston te Tintin, možda i najveći ambasador stripa o kojem je poznati redatelj Steven Spielberg snimio film.

Od 1. do 21. lipnja svi ljubitelji stripa mogu uživati u izložbi, koja će u Rijeku doći zahvaljujući Veleposlanstvu Kraljevine Belgije u Zagrebu.  

Organizator riječke izložbe je Francuska alijansa Rijeka uz podršku Gradske knjižnice Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Dječjoj kući.

organizira: Gradska knjižnica RIjeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content