Hana Vrca završila je preddiplomski studij tržišnih komunikacija na veleučilištu Agora te je pohađala diplomski studij na Grafičkom fakultetu. Od malena voli likovnu umjetnost i crtanje, a tu je strast s vremenom pretvorila u profesiju. O medvjedima i njihovim ljudovima treći je naslov koji je ilustrirala za Mala Zvona, a prethodili su mu Tri priče iz priče nad pričama Giambattista Basilea i Bijela mačka Catherine d’Aulnoy.

Hana potpisuje i mnoge druge radove: ilustracije za izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future, Integriranu početnicu Školske knjige, etiketu pelješke vinarije Matković… Ispreplićući ilustraciju i grafički dizajn, autorica se trudi uvijek iznova stvoriti vlastiti, prepoznatljiv pečat. Ovaj put će nam naglasiti svoj najnoviji dragulj “Tofu i tuna i pčela”, a u razgovoru sa srednjoškolcima otkriti što to znači dizajnerski posao, o ilustraciji i kako ju je moguće implementirati u dizajn te time oplemeniti dizajnerski rad,  primjere vlastitih radova, proces izrade slikovnice, interesantne stranice i izvore za inspiraciju.

Osnovne informacije:

razgovor s ilustratoricom i izložba radova

Lokacija: Zoom soba

namijenjeno: za srednjoškolce

vrijeme održavanja: ponedjeljak 19. 4. u 9

prijave: prijave.programi@gkri.hr

Događanje se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content