Vrijeme: 5. 7. u 17 – 18 sati (POPUNJENO!) i 6. 7. u 10 – 11 (JUTRARNJI TERMIN JE POPUNJEN!)

Lokacija: Dječji odjel Stribor

Dob: 7 – 10

Organizator: Gradska knjižnica Rijeka

Izvođač:  Jelena Sireta

Prijave: prijave.programi@gkri.hr 

U Zagrebačkoj školi crtanog filma nastao je slavni lik simpatičnog profesora Baltazara, znanstvenika i izumitelja koji svojom bujnom maštom i pozitivnom energijom uz pomoć kompliciranog stroja – zavrzlamatora uspješno rješava sve probleme sugrađana u Baltazarovcu. Animirani serijal o njemu plijenio je pozornost mnogih generacija mališana, a i danas je omiljen. Smatra se jednim od najuspješnijih projekata Zagrebačke škole crtanog filma i priznat je i izvan granica Hrvatske. Baltazarove zgode nakon crtića zaživjele su i u istoimenim pričama. 

U ovoj epizodi profesor Baltazar suočen je sa čudnom prirodnom pojavom. Naime, u Baltazarovcu je postalo nesnosno vruće, kao da je vjetar zauvijek nestao iz grada, a umjesto kiše počele su pljuštati neobične padaline: šeširi, kišobrani i pisma. Profesor kreće u susjedni grad jer predviđa da se vjetar tamo skupio i da ga treba “ukrotiti” te na dobar način iskoristiti njegovu snagu.

Pa kako i mi sami možemo biti kreativni kao Baltazar uz priču ćemo izrađivati i vlastite vjetrenjače od papira!

Ovaj program je dio festivala Dječje kuće “Tobogan “. Cjeloviti program provjerite ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content