S ciljem poticanja čitanja svi riječki prvašići (Grad Rijeka) u školskoj godini 2022./2023. imaju mogućnost bez troškova postati članovima Gradske knjižnice Rijeka.

Riječke prvašiće je prvoga dana škole dočekala upisnica u Gradsku knjižnicu Rijeka kojom mogu iskoristiti pravo besplatnog učlanjivanja.

Pravo upisa može se ostvariti isključivo u Dječjem odjelu Stribor u Dječjoj kući do 1. rujna 2023. godine, do kada u ovaj odjel treba donijeti ispunjenu upisnicu.

Učenike koji su već učlanjeni u Gradsku knjižnicu Rijeka treba informirati da će im članstvo biti produženo godinu dana od trenutka isteka, ali da također moraju donijeti ispunjenu upisnicu u Dječji odjel Stribor do navedenog termina (1. rujna 2023.) .

Iskaznicu u odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka može koristiti isključivo njen vlasnik odnosno član, u ovom slučaju učlanjeni prvašić.

Za sva dodatna pitanja vezano za upis u knjižnicu možete se obratiti Dječjem odjelu Stribor na telefon: 211 573 ili na mail stribor@gkri.hr 

Gradska knjižnica Rijeka ovom akcijom nastavlja promicati važnost čitanja kroz sve generacije, a upravo je vrijeme prvog razreda osnovne škole specifično po oblikovanju čitateljskih vještina i razvoju čitatelja. Osim što omogućava pristup bogatom fondu knjiga za djecu, Gradska knjižnica Rijeka je i organizator niza kreativnih programskih aktivnosti za djecu u tematskom rasponu od izrade stripa do 3D printanja, pokretač manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, suorganizator ljetnog festivala Tobogan te izdavač medija za kulturu i kreativnost djece Brickzine. Ujedno, ovogodišnji riječki prvašići prva su generacija koja u školu kreće nakon otvaranja jedinstvene Dječje kuće posvećene kulturnim i kreativnim sadržajima što djecu dodatno osnažuju na obrazovnom i životnom putu. Upravo oni koji ove godine kao prvašići postanu članovima knjižnice s Dječjom kućom rast će do kraja osnovnoškolskog obrazovanja.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content