Dječjoj kući, u kvartu kulture “Benčić”, mjestu najintenzivnijeg procesa urbane revitalizacije i ulaganja u kulturu u novijoj riječkoj povijesti, otvoren je snack&caffe bar “Baltazar”.

Riječ je o ugodnom mjestu u samom prizemlju jedinstvene zgrade čiji ambijent čini potpuno renovirani prostor stare ciglene zgrade originalno građene sušare riječke tvornice duhana iz XIX. stoljeća. Čak vas i sa stupova u “Baltazaru” pozdravlja godina 1899.! Daleko je to bilo… A sada je sve drugačije, kako bi rekla stara pjesma grupe “Film”. 

Snack&caffe bar “Baltazar” arhitektonsko-dizajnerski je osmišljen prostor čiji prepoznatljivi interijer čini namještaj Prostoria, uglednog hrvatskog proizvođača, a u sredini je podni labirint zamišljen kao mjesto slobodne dječje igre i kretanja. Cijeli ugostiteljski objekt uklopljen je pak u prizemlje Dječje kuće koja je integralan prostor koja funkcionira kao njen dnevni boravak te se osim uz slobodan boravak u njemu možete uputiti na pojedini program ili uslugu po koju ste došli u Dječju kuću poput odlaska na filmsku projekciju Art-kina u dvoranu i posudbu knjige iz Dječjeg odjela Stribor.  Naravno, prostor je nepušački, a sada je dodatno siguran uz kroz COVID potvrde i ostale dokaze o preboljenju koje su obvezne u javnim objektima. U perspektivi po dovršetku uređenja javne površine dobit će i svoj terasasti prostor.   

Radno vrijeme je svakodnevno od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati, a nedjeljom je bar zatvoren. Što se ponude tiče za sada ju čine osnovna pića te tost i kroasani, a s vremenom će se razvijati prema potrebama.

Najmodavac je Gradska knjižnica Rijeka, a kroz raspisani javni natječaj priliku za pokretanje posla u formi bara “Baltazar” dobila je tvrtka Kontiki ugostiteljstvo d.o.o.. Kako nam njen vlasnik kaže inspiracija za naziv leži upravo iza popularne knjige “Kon-Tiki : na splavi preko Tihog oceana” Thora Heyerdahla, a za sam bar naravno u popularnom profesoru.

Sretna mu plovidba, a Baltazaru sretni izumi! 🙂

Dječja kuća final 032

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content