S ciljem poticanja čitanja u sklopu čitateljskoj kulturi posebne godine, na nacionalnoj razini označenom etiketom “godine čitanja”, svi riječki prvašići u školskoj godini 2021./2022. imaju mogućnost bez troškova postati članovima Gradske knjižnice Rijeka. 

Članom se može postati isključivo u Dječjem odjelu Stribor u Dječjoj kući (art-kvart “Benčić”) gdje je potrebno osobno ili s roditeljem tu mogućnost iskoristiti najkasnije do 31. prosinca 2021. godine. Pri upisu potrebno je priložiti ispunjenu upisnicu koju u školi učenicima predaje razrednica.

Prvašićima koji su već učlanjeni u Gradsku knjižnicu Rijeka i imaju važeće članstvo ono će im se nakon isteka produžiti na godinu dana s time da je također potrebno predati ispunjenu upisnicu.

Iskaznicu u odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka može koristiti isključivo njen vlasnik odnosno član, u ovom slučaju učlanjeni prvašić.

embed_full

Gradska knjižnica Rijeka ovom akcijom nastavlja promicati važnost čitanja kroz sve generacije, a upravo je vrijeme prvog razreda osnovne škole specifično po oblikovanju čitateljskih vještina i razvoju čitatelja. Osim što omogućava pristup bogatom fondu knjiga za djecu, Gradska knjižnica Rijeka je i organizator niza kreativnih programskih aktivnosti za djecu u tematskom rasponu od izrade stripa do 3D printanja, pokretač manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, suorganizator ljetnog festivala Tobogan te izdavač medija za kulturu i kreativnost djece Brickzine. Ujedno, ovogodišnji riječki prvašići prva su generacija koja u školu kreće nakon otvaranja jedinstvene Dječje kuće posvećene kulturnim i kreativnim sadržajima što djecu dodatno osnažuju na obrazovnom i životnom putu. Upravo oni koji ove godine kao prvašići postanu članovima knjižnice s Dječjom kućom rast će do kraja osnovnoškolskog obrazovanja. 

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content