Art-kino organizira edukativni program Studio za animirani film za djecu i mlade od 10 do 14 godina koji će se održavati kroz 6 termina, svaki četvrtak tijekom studenog i prosinca u filmskom studiju Dječje kuće.

STUDIO ZA ANIMIRANI FILM

Svijet animacije čarobno je i kreativno mjesto u kojem oživljavamo predmete kroz pokret te osmišljavamo i gradimo posebne svjetove putem kojih pričamo nove priče. Uronimo u svijet filma i filmskog stvaralaštva kroz stop-motion animaciju!

Naša mala škola animacije sastoji se od teorijskog i praktičnog djela.

Prvo ćemo upoznati razne vrste animiranih filmova, njihovu povijest i razvoj, te razgovarati o njihovim (bez)brojnim mogućnostima, proučavati različite tehnike stop-motion animacije, crtati, modelirati, animirati, fotografirati, eksperimentirati, isprobavati, griješiti, testirati, a sve s ciljem da naučimo osnove kako napraviti zajednički kratki animirani film.

Kreativni rad započet će osmišljavanjem priče, odnosno zajedničkim odabirom teme filma.

Daljnja razrada priče unosi likove, njihov izgled, kretanje i odnose, kao i prostor u kojem se radnja zbiva. Kada napišemo scenarij, upoznat ćemo se s konceptom storyboarda – plana rada i krećemo u izradu likova od plastelina, kolaža i drugih nađenih predmeta koje ćemo animirati. Zatim ćemo naučiti principe kadriranja te rukovati fotoaparatima kojima ćemo usvojiti pojam stop-motion animacije kao tehnike snimanja filmova, odnosno stvaranja dojma pokreta spajanjem niza fotografija. Završni dio radionice bit će posvećen dodavanju zvukova i glazbe, te posudbi glasova.

Proces animacije je zabavan, ali zahtjeva određenu preciznost i urednost. Rad na filmu je timski rad stoga ćemo kod naših polaznika i polaznica poticati strpljivost i suradnju te ih potaknuti i na samostalno istraživanje vlastitih želja i kapaciteta. Učenjem o mehanizmu nastajanja filma i rukovanju opremom poticat ćemo ih da promišljaju i smišljaju različita rješenja izgleda scena i načina animiranja.

Cilj je ovog programa obrazovati djecu i mlade o filmskoj kulturi i potaknuti ih na filmsko stvaralaštvo; stvoriti i produbiti privrženost i razumijevanje za filmsku kulturu i osigurati sigurno i kreativno mjesto susreta s vršnjacima te prostor i vrijeme za fakultativno bavljenje filmom.

Ovaj edukativni program namijenjen je djeci i mladima od 10 do 14 godina i odvijat će kroz 6 susreta tijekom studenog i prosinca, svakog četvrtka od 17 do 19 sati u filmskom studiju u Dječjoj kući.

PLAN RADA:

2.11. – proučavanje animiranih filmova, osmišljavanje priče

9.11. – izrada storyboarda i razvoj likova

16.11. – crtanje i modeliranje likova i mizanscene

23.11. – modeliranja i izrade mizanscene, vježbe iz animacije

30.11 – animacija

7.12. – animacija i dodavanje zvukova

Voditeljice programa su Antonija Veljačić i Ana Jurčić.

Upisi za polaznike Studija za animirani film moguće su preko ovog obrasca, a broj polaznika je ograničen!

Prijave se zaprimaju do 31.10. odnosno do popunjenja, a potvrdu o sudjelovanju dobit ćete putem e-pošte.

Naknada za sudjelovanje za cijeli program iznosi 40,00 EUR.

Za dodatne informacije pišite nam na: info@art-kino.org

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content