U sklopu 14. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora, V.B.Z. je pripremio zabavan i edukativan program za najmlađe čitatelje i one koji će se tek zaljubiti u književnost, a dio karavane stiže i do Dječje kuće.

U našoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, ali i sve ljubitelje maštovite književnosti, od 15. do 17. rujna očekuju vas tri sjajna programa u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka.

Na radionici o Muminima, preslatkim i dobroćudnim njuškicama, djeca će upoznati ove empatične, zabavne i čarobne likove, koji osvajaju srca mladih već 70 godina! Knjige o Muminima velike finske spisateljice Tove Jansson postale su obiteljski klasici diljem svijeta i čitaju se iz generacije u generaciju, a domaćoj ih publici u sklopu projekta „Na margini“ pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije približava sjajan prijevod Željke Černok.

Također, na rasporedu je i druženje sa sjajnim domaćim piscima: Lada Franić, profesorica i autorica brojnih knjiga za mlade, razgovarat će s malim čitateljima i čitati im svoje svoju novu priču „Jakov zna sve“. A zna li Jakov uistinu sve, reći će nam neobična slikovnica o prijateljstvu koja potiče djecu na čitanje, aktivnost i druženje. Za prekrasne ilustracije pobrinula se Maja Beus, koju je Taschen uvrstio u popis najboljih ilustratora na svijetu.

Zoran Ferić, jedan od poznatijih domaćih autora, okušao se i u pisanju edukativnih i toplih slikovnica, za koje je dobio prestižne nagrade, a koje na pristupačan, topao i najmlađima blizak način govore o teškim temama: „Suze svetog Lovre“ bave se rastavom roditelja, dok u „Snu ljetne noći“ Ferić piše o znatiželjnom dječaku Dadi koji se hrabro nosi s različitim problemima koji se ponekad događaju i malim dječacima. Ferićeve slikovnice obogaćene su predivnim ilustracijama Dominika Vukovića.

Vidimo se u dječjoj kući i uživajmo u svijetu mašte!

PROGRAM

Srijeda, 15. 9. 2021.

11:00 – Vrisak Junior: Na margini

Interaktivna igraonica: Tove Jansson, serijal o Muminima (V.B.Z.)

Dječja kuća

Četvrtak, 16. 9.

11:00 – Vrisak Junior

Lada Franić: Jakov sve zna (V.B.Z.)

Sudjeluju: Lada Franić, Marija Bošnjak

Dječja kuća

Petak, 17. 9.

11:00 – Vrisak Junior

Zoran Ferić: San ljetne noći, Suze sv. Lovre (V.B.Z.)

Sudjeluju: Zoran Ferić

Dječja kuća

*

Partner projekta Dječja kuća/Gradska knjižnica Rijeka.

Vrisak se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, programa Kreativna Europa Europske komisije, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Tradukija i Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.

Medijski pokrovitelji su HRT, HINA, Novi list, 24sata, Express, Večernji list, Kanal Ri, Radio Rijeka, Radio Korzo, Moderna vremena, Tportal, Moja Rijeka i Radio Istra.

*Organizatori podsjećaju da će se tijekom svih festivalskih događanja pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content