Subotnja jutra u Dječjoj kući su posebno živahna, a sada će poseban začin dati i Art-kino koje od subote 5. 3. započinje s održavanjem jutarnjih projekcija popularnije zvanima matinejama.

Priče iz skrivenog grada: Banda čupavih repova

5/3 od 11h do 12.30h

Jeste li ikada vidjeli Wonder Woman vombaticu? Ni mi. E pa sada je pravo vrijeme za to!

Upoznajte Maggie Diggins, slučajnu junakinju iz Skrivenog grada! Razdražljiva i usamljena vombatica živi na periferiji grada, sanjareći o pronalasku svog životnog partnera. U jednom od svojih noćnih izlazaka, ona nenamjerno zaustavlja svađu dvaju zavađenih bandi i to jednim udarcem svoje snažne – stražnjice! Ovaj iznenadan čin Maggie odjednom dovodi u središte pozornosti kao najnoviju superjunakinju grada! Zahvaljujući svojoj novostečenoj popularnosti, Maggie preuzima vodstvo Bande čupavih repova  – prijateljske, ali pravednički nastrojene bande, žestoke u borbi protiv kriminala. Međutim, neće baš svi stanovnici biti sretni kad ih vide..

Osim odlične zabave, ovaj film nosi i nekoliko važnih poruka koje je dobro upamtiti – bitno je imati velike snove, hrabrost, ustrajnost i odlučnost. Uz takve osobine, malo toga može stati na putu prema ostvarenju naših želja.

Crvena panda

12/3 od 11h do 12.40h

Pixar Animation Studios serviraju nam proljetnu fantastično-komičnu poslasticu koja je sve nesigurnosti odrastanja oživotvorila u – Crvenoj pandi!

Oscarom nagrađena redateljica Domee Shi inspiraciju za ovaj animirani film pronašla je u vlastitom djetinjstvu, a u središtu radnje nalazi se  tinejdžerica Mei Lee koja se, svaki puta kada je pod stresom ili  jako uzbuđena (što je gotovo stalno), pretvara u ogromnu, slatku pandu. I kao da promjene u njezinim interesima, odnosima i tijelu nisu dovoljne, njezina pretjerano zaštitnički nastrojena, ako ne i pomalo nadmoćna majka Ming, nikad nije daleko od svoje kćeri – što je zapravo poprilično nezgodna stvar za svakog tinejdžera. 

Pixar studiji do sada su za svoje animirane uspješnice osvojili ukupno 23 Oscara, 10 Golden Globe nagrada i 11 Grammy-a, te u svojim filmovima nastavljaju iznova pomicati granice svijeta animacije zanimljivim i originalnim pričama i inovativnim animacijskim tehnikama.

Pčelica Maja 3: Zlatno jaje

19/3 od 11h do 12.30h

Nova leteća avantura je na pomolu, a u glavnoj su ulozi radoznala pčelica Maja i njen najbolji prijatelj Pavo! Uzbuđenje i sreća zbog dolaska proljeća ubrzo će splasnuti kada Maja čuje kako Kraljica ima namjeru rastaviti je od njena najboljeg prijatelja. Uvjerena kako moraju poduzeti nešto posebno ne bi li ostali zajedno, znatiželjna pčelica i Pavo dobiju svoju priliku kada pristanu brinuti o zlatnom jajetu u kojem se nalazi mravlja princeza. Uz sve napore koje ulažu u brigu o njoj, ubrzo će se pronaći u epskoj borbi kukaca koja će ih odvesti u nove, strane svjetove i njihovo prijateljstvo staviti na kušnju.

Pčelica Maja tema je romana, stripa, animirane televizijske serije, opere, bojanke, pjesama, filmova i mnogih drugih kreativnih i umjetničkih djela koji su svoju inspiraciju pronašli u liku dobroćudne, zaigrane pčelice koja uvijek traži najbolje u drugima.

Priču je napisao i objavio Waldemar Bonsels još 1912. godine, a zanimljivo je kako je bila najčitanije djelo za vrijeme Prvog svjetskog rata, služeći kao svojevrstan bijeg od okrutne stvarnosti.

Ljepotica i zvijer

26/3 od 11h do 12.25h

Djevojku Belle zatoči u svom začaranom dvorcu Zvijer, iza čije se strašne vanjštine krije plemeniti princ. Naime, princa je za kaznu, nekoliko godina prije, čarobnica pretvorila u zvijer, a njegove sluge u kućne predmete, te kako bi razbio čaroliju, princ mora pronaći djevojku koja će ga zavoljeti. Zarobljena u dvorcu, Belle će se s vremenom sprijateljiti sa Zvijeri i njegovom veselom poslugom – svijećnjakom Lumierom, satom Cogsworthom te čajnikom, gđom. Potts. Suočena s prijetnjom da joj oca pošalju u ludnicu, Belle zamoli Zvijer da ju pusti nazad u svoje selo. Tamo glavnu riječ vodi bahati lovac Gaston koji je svojedobno neuspješno zaprosio Belle i koji se i dalje ne može pomiriti s Bellinim odbijanjem. Shvativši da je djevojka zavoljela zvijer, Gaston pokreće hajku, odlučan u namjeri da ubije začaranu neman…

Utemeljena  na istoimenoj francuskoj bajci Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, Ljepotica i zvijer, trideseti je dugometražni animirani film iz Disneyevog studija, te nastavak razdoblja započetog Malom sirenom iz 1989. , znanog kao “Disneyeva renesansa”. Kao adaptacija u formi  mjuzikla, Ljepotica i zvijer je odmah nakon premijere u rujnu 1991. izazvala hvalospjeve kritičara i publike, postavši prvi dugometražni animirani film koji je nominiran za Oscar za najbolji film,  prvo dugometražno  animirano ostvarenje koje je osvojilo Zlatni globus za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, te prvi Disneyev animirani film koji je adaptiran u brodvejski mjuzikl.

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25 kn

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content