U Dječjoj kući u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka započinjemo baš jedan poseban ciklus kreativno-likovnih-rukotvornih radionica subotom za osnovnoškolce te idemo na poseban put oko svijeta!

Put oko svijeta je ciklus namijenjen otkrivanju umjetnosti, kultura i tradicija iz različitih zemalja svijeta. Naime, često smo okruženi umjetnošću i izričajem zapadnog svijeta te zaboravljamo na ostale kulture koje su, između ostalog, imale i značajan utjecaj na poznate umjetnike posebice iz modernog i suvremenog razdoblja. A tko o tome sve bolje zna od naše likovne stručnjakinje Sabine koja će vas na ležernim kreativnim druženjima voditi diljem svijeta.

Uzrast: 8 – 13 godina

Vrijeme održavanja: subotom u 11 sati (prvi susret u subotu 5. ožujka)

Mjesto održavanja: Dječja kuća

Trajanje: 1,5 sat

Max broj polaznika/ca: 12.

RADIONICA_1 Na prvoj ćemo radionici otputovati u mističnu Indiju i istražiti tehniku tiska drvenim blokovima no mi ćemo se umjesto drvom, služiti kartonima, izrađivati pečate te igrati se bojama, teksturama i uzorcima, istraživati dezene i usput nešto naučiti o indijskoj umjetnosti.

RADIONICA_2 vodi u Japan s kitchen litho ili kuhinjskom litografijom gdje ćemo naučiti tehniku litografskog tiska koristeći improvizirane materijale koje uglavnom svi imamo…u kuhinji 🙂

RADIONICA_3 Afro inspiracija je bila posebice naglašena kroz umjetnost 20. stoljeća, veliki umjetnici kao što su bili Picasso, Matisse, Modigliani i drugi pronašli su nadahnuće upravo u toj kulturi i afričkoj tradicionalnoj umjetnosti. Možda najpoznatiji artefakti koji nam padaju napamet su tradicionalne afričke maske a nama će poslužiti kao inspiracija za izradu nekih od njih tehnikom kolaža.

RADIONICA 4_samo šareno, u Meksiko i umjetnost centralne Amerike. Malo koja kultura ima šarenije motive od centralne i Latinske Amerike, od tekstila, odjeće, obuće te tradicionalnih umjetničkih tehnika. Na ovoj ćemo radionici iskoristiti komadiće šarenih tekstila reciklirajući stare majice i druge komade odjeće kako bi izradili tradicionalna meksička dekorativna ogledala koja se mogu pronaći u većini kuća diljem centralne Amerike.

Sudjelovanje na radionici je slobodno, ali obvezno prijaviti na mail info@djecjakuca.hr uz navođenje imena i prezimena polaznika, broj mobitela i godište.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content