Festival znanosti Rijeka 2022. održava se u Rijeci od 2. do 7. svibnja 2022. godine, u organizaciji Udruge Zlatni rez Rijeka i brojnih suorganizatore (Prirodoslovni muzej Rijeka, Akademsko astronomsko društvo – Rijeka, Društvo matematičara i fizičara, Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas,…), a pod generalnim pokroviteljstvom Sveučilišta u Rijeci te pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Festival znanosti je nacionalna manifestacija koja za cilj ima popularizaciju znanosti. Traje tjedan dana i svake godine se u tome tjednu održavaju brojna predavanja, tribine, radionice, izložbe itd., a sve u cilju edukacije mladih i građana i popularizacije znanosti.

Ove godine u Rijeci održava se 20. Festival znanosti. Glavna tema je “Život” te se Festival, osim u Rijeci, održava još u dvadesetak gradova diljem Hrvatske. Ovogodišnji Festival znanosti u Rijeci ima oko 200 događanja koja će se održavati na više 25 lokacije, a bogati program namijenjen je svim dobnim skupinama.

Javna popularna predavanja održavat će se u popodnevnim satima u Dječjoj kući uz potporu Gradske knjižnice Rijeka, a u četvrtak i u Astronomskom centru Rijeka. Nakon predavanja građani mogu sudjelovati i u Znanstvenom kafiću, poznatijem pod nazivom ZnaK. Posebno ističemo da će se javna predavanja moći pratiti i uživo na YouTube kanalu Festivala znanosti. Na istome će kanalu ostati i snimke predavanja.

Ove godine će se godine ponovo održati i bogat program u sklopu aktivnosti “Znanost na Korzu”.

Novost ovogodišnjeg Festivala znanosti u Rijeci su radionice koje će se održavati u Dječjoj kući uz potporu Gradske knjižnice Rijeka u vrijeme trajanja predavanja koje su namijenjen djeci svih dobi.

Svoja će vrata u tjednu Festivala otvoriti otvoriti i brojne sastavnice Sveučilišta u Rijeci. Izdvajamo “Otvoreni dan Tetragom”, koji će se odvijati u utorak, 3. svibnja. Manifestacija obuhvaća više od 50 različitih aktivnosti: predavanja, radionice, igrokaze, kratka znanstvena izlaganja…

Ove godine manifestacija Vrtići za vrtiće okupit će desetak vrtićkih grupa koje će svoje radove predstavljati u Prirodoslovnom muzeju, u ponedjeljak 2. svibnja od 9:00 do 12:00 sati, a u petak 6. svibnja, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke svoje projekte na temu Život izložit će devet škola u sklopu programa Škole za škole.

Ako ne stignete ni na jednu manifestaciju iz našeg bogatog programa, svakako možete posjetiti info-štand Festivala znanosti na Korzu od 27. travnja do 7. svibnja 2022. od 10:00 do 16:00 sati.

Otvorenje Festivala znanosti upriličit će se u ponedjeljak 2. svibnja u Dječjoj kući Rijeka s početkom u 11:00 sati, nakon čega slijedi obilježavanje 20. godina Festivala znanosti u Rijeci te tribina udruge Universitas “Popularizacija znanosti – 20 godina života Festivala znanosti”.

Detaljan program Festivala u cijeloj Hrvatskoj nalazi se na festivalznanosti.uniri.hr.

Veselimo se susretu!

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content