Vrijeme: 11.00-12.00

Mjesto: Dječji odjel Stribor @Dječja kuća

Izvodi: Iva Nemec 

Dob: 5+

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje. 

Specijalistica dramske pedagogije Iva Nemec će nam ispričati poznatu japansku narodnu priča Tri čarolije! Likovnost ove priče potpisuje najpoznatiji japanski kamišibaj iluistrator Eigoro Futamata. U priči susrećemo radoznala dječaka i mudrog učitelja koji će dječaku pokloniti tri čarolije koje će mu u životnoj lekciji pomoći, ali i mnogo više od toga; ukazat će mu na to da savjeti starijih i mudrijih nisu uzaludni te da je u životu promišljenost i snalažljivost jednako važna kao i hrabrost i smionost.

Iva Nemec, univ. spec. art. profesorica je kroatistike i talijanistike te sveučilišna specijalistica dramske pedagogije. Osnivačica je udruge KALEIDO i Putujućeg festivala kamišibaj kazališta  – Teatrin.  Kroz dramskopedagoški rad bavi se unaprjeđenjem nastavne prakse te poticanjem čitanja i stvaralačkog izražavanja kroz svekoliki kazališni medij. Kao predavačica angažirana je na kolegijima Dramskog odgoja, Scenske kulture i lutkarstva, Svjetske i Hrvatske dječje književnosti na Učiteljskim fakultetima u Zagrebu, Čakovcu, Puli i Mariboru te na Storytelling akademiji u Zagrebu. Autorica je Početnice kamišibaja – priručnika za pripovjedanje priča s pomoću slika.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content