Povodom Svjetskog dana animiranog filma koji se slavi 28. listopada u kinu Dječje kuće prikazuju se dva bloka odabranih kratkometražnih crtanih filmova proslavljene Zagrebačke škole crtanog filma koja je europskoj filmskoj baštini dala više od 400 naslova vrijednih animiranih ostvarenja, nagrađenih s više od 400 najprestižnijih nagrada širom svijeta.

Iz bogate riznice Zagrebačke škole crtanog filma osmišljena su dva bloka kratkometražnih crtanih filmova za mlađe uzraste kako bi se naša djeca upoznala s važnom i slavnom baštinom domaćeg crtanog filma.

Drugi blok, s početkom u 19 sati, namijenjen je djeci od 5. do 8. razreda: Surogat (Vukotić), Kod fotografa (Mimica), Šagrenska koža (Kristl), Škola hodanja (Bordo), Muha (Marks/Jutriša), Peti (Štalter), Klizi-puzi (Grgić) i Zid (Zaninović).

Ulaz na program je slobodan, a svoje mjesto možete rezervirati e-poštom na: ulaznice@art-kino.org. Rezervacija vrijedi 15 minuta do početka programa, a ulaznice se mogu preuzeti u radnom vremenu blagajne Art-kina i Dječje kuće (otvaraju se sat vremena prije početka prve projekcije u danu).

Trajanje programa: 60 min

Produkcija: Zagreb Film

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content