Ove godine je pripremljen sadržaj i za najmlađe sudionike Tjedna mozga Rijeka gdje će moći na interaktivan i zabavan način upoznati se sa osnovnim vrstama stanica mozga. Trajanje igrokaza je prilagođeno najmlađima (vrtićki uzrast i niži razredi osnovne škole) u trajanju od 15-ak minuta nakon čega slijede vrlo zanimljive radionice prilagođene djeci.

Vrijeme: ponedjeljak 11. 3. u 18:00-19:30

Lokacija: Dječja kuća

Sudionici: 

Izv. prof. dr. sc. Jelena Ban- igrokaz „Što sve može moj mozak?“

Radionica projekta Putujući znanstvenici

Radionica udruge Logokaz-„Životinjska komunikacija“

Prijave se primaju ovdje. 

Znate li tko su znanstvenici i čime se oni bave? Mi smo sigurni da znate da to ima veze s nekakvim zabavnim eksperimentima! Pridružite nam se i otkrijte kako se balon sam napuše, da Havaji nisu samo otoci, što je lava lampa i koliko to slonu treba paste za oprati zube.

Razvoju jezika i govora, sredstva ljudske komunikacije, prethodile su mnoge evolucijske promjene na razini mozga, ali i ostalih fizičkih prilagodbi. Prema izranjajućoj teoriji (engl. Emergentism) jezik kao imanentno ljudsko obilježje pojavio se uslijed razvoja dvonožnosti, savijanja vokalnog trakta, razvoja mišića lica, a ključan je upravo bio skok u veličini mozga te diferencijacija mozgovnih područja za jezik – Brocke i Wernickea. Postavlja se pitanje što je s ostalim životinjskim vrstama? Kojim se sredstvom komunikacije one služe? Kako izgleda njihov mozak i jezik?

U sklopu edukativne i interaktivne radionice djeca će saznati zašto je komunikacija važna za opstanak vrste, a usporedbom mozga između ljudi i ostalih životinjskih vrsta dobit će uvid u složenost komunikacijskog sustava.

organizira: Tjedan mozga u Rijeci

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content