Izlaganjem će biti predstavljeni teorijski pogledi na slikovnicu kao književno-likovno umjetničko djelo čije se značenje stvara u međudjelovanju tekstualne i likovne razine. Naglasak će biti na tezi Smiljane Narančić Kovač prema kojoj, naratološki gledano, u slikovnici istu priču posreduju dva pripovjedača – slikovni i jezični koji uspostavljaju dinamični dijalog, suprotstavljaju perspektive i daju određene pripovjedne informacije. Dvostruki diskurs, kao bitno svojstvo slikovnice, bit će potkrijepljen primjerima iz slikovnice Vuk koji je htio biti druge boje autorice teksta Orianne Lallemand i ilustratorice Eleonore Thuillier.

Gradska knjižnica Rijeka ustanova je koja prikuplja, obrađuje, čuva i daje na korištenje, između ostalog, i slikovnice. U želji da informiraju, promiču i obrazuju svoje korisnike, knjižničari su, u suradnji sa studentima i nastavnicima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te umirovljenom odgajateljicom savjetnicom Grozdanom Jurišić pokrenuli program Pssst… mala priča! namijenjen djeci u drugoj i trećoj godini života i njihovim roditeljima. Stoga će u nastavku izlaganja biti predstavljena ova radionica pričanja i čitanja slikovnica djeci.

Osnovne informacije:

panel s izv. prof. dr. sc. Majom Verdonik i Vesnom Katić, prof., viši predavač, Učiteljski fakultet u Rijeci

lokacija održavanja: Zoom soba

namijenjeno: odrasli

vrijeme održavanja: srijeda, 21. 4. u 18

prijave: prijave.programi@gkri.hr

Događanje se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content