Radionica „Poticaj kao alat u radu odgajatelja“ održat će se u Dječjoj kući (Kontejner, 4. kat) 8. svibnja 2024., u 17:30, a namijenjena je odgajateljima, djelatnicima koji rade na poslovima odgajatelja i stručnim suradnicima.

Suvremeni odgoj susreće se sve više s materijalizacijom djetinjstva, tako da su djeca opterećena brojem sadržaja, igračaka i medija u svakodnevnom životu. Većina sadržaja je neprimjerena dobi, sposobnostima i interesima djeteta koji na taj način brzo gubi interes, što utječe na kratkotrajnost njegove pažnje.

Zato je uloga odgajatelja u tom području rada iznimno značajna. On se usmjerava na posebnost svakog djeteta, uočavajući njegove interese, potrebe i sposobnosti i na temelju toga, osmišljava igre, poticaje i kreira aktivnosti kako bi direktno utjecao na razvoj djeteta. Kako uočiti djetetovu potrebu i interes? Kako na njih pravilno i kvalitetno indirektno odgovoriti? Imaju li djeca danas interesa za poticaje koje izrađuju odgajatelji?

Na radionici će sudionici saznati odgovore na ova pitanja i imati priliku kroz primjere iz svakodnevne odgojno – obrazovne prakse doznati kako ciljanim poticajima odgovoriti na individualne dječje potrebe i interese.

Voditeljice radionice su mag.praesc.educ. Dorotea Valenta i mag.praesc.educ. Lara Janković.

Radionica je besplatna, a svi zainteresirani mogu ispuniti prijavnicu ovdje!

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content