Ljeto je pravo vrijeme za pustolovine, ali pronaći neku originalnu nije lako. Ekipa iza sjajnog Priručnika za pustolove može pomoći te nam zato i stiže u Dječju kuću.

Postani pustolov! U utorak 9. 8. u 10 sati u Dječjoj kući učimo igrati igru uloga iz Priručnika za pustolove.

Polaznici će naučiti kreirati svog pustolova i voditi ga kroz fantastičan svijet prepun magije i strašnih stvorenja.

Za igru je potrebno par šesterostranih kockica, olovka i nešto papira. Sve to ćemo donijeti mi, a vi sa sobom ponesite samo malo mašte. Svi polaznici će na dar dobiti svoju kopiju Priručnika za pustolove.

Svi igrate zajedno, u timu. Riješavaju se problemi i savladavaju se izazovi. A kolektivno stvaramo priču – pustolovinu.

Sudjelovanje je besplatno, a potrebne su prijave na mail info@djecjakuca.hr.

Riječ je o tipu društvene igre zamišljenih uloga gdje igrači moraju raditi u timu da bi savladali prepreke, uče surađivati i kooperativno stvaraju priču. Priručnik je napisan u opuštenom i veselom tonu i sadrži sve što vam treba za igranje: kratka pravila, raznorazna stvorenja, neviđena blaga, ponešto čarolija, opis lokacija i nekoliko pustolovina.

Igru su kreirali Nikola Šubić koji je napisao sve i osmislio svašta, Tina Radosavljević koja je priručnik ilustrirala sa ilustracijama i Krunoslav Koprivnjak koji je pripazio da su sve riječi na pravom mjestu.

Uz potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke tiskano je 500 komada knjižica.

Priručnik će se dijeliti besplatno svim sudionicima radionica u organizaciji udruge RiRoll iz Rijeke i putem Malih slobodnih knjižnica Hrvatske.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content