Pssst… priča Striborova! pričaonica je Gradske knjižnice Rijeka namijenjena djeci vrtićkog uzrasta od 4. do 6. godina na kojima se kroz pričanje pričanje/ čitanje priča potiče razvoj govora, jezika, komunikacije i kreativnih sposobnosti djece. 

Zainteresirani se prijavljuju za ciklus od 4 radionice. Prvi ciklus održavat će se jednom tjedno i to subotom od 7. do 28. listopada 2023. u Dječjoj kući (Dječji odjel Stribor)

Uz priču s djecom provode se razne jezične vježbe i vježbe pažnje i pamćenja te aktivnosti kreativnog stvaranja. Na taj se način potiče razvoj govora i izražavanja, pamćenja, koncentracije što je izuzetna podloga za svaki drugi razvoj djeteta, a potiče se i kreativnost koja je u uskoj vezi s prethodno navedenim vještinama.

Popratni tiskani materijal sadrži upute roditeljima za poticanje čitanja djece, preporuke dobrih priča i stručne literature iz područja razvoja govora i jezika te razvoja kreativnosti.

Program se za predškolce održava od 1998., a od 2006. u obliku obiteljske pričaonice.

Sudjelovanje je besplatno za sve polaznike, a uvjet za sudjelovanje je članstvo djeteta u Gradskoj knjižnici Rijeka. Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content