Jack Skellington (Jack Kostur) apsolutni je kralj grada Noći Vještica u kojem se iz godine u godinu prilikom proslave Noći Vještica pripremaju nova, strašna iznenađenja za ljude u stvarnom svijetu. Jacku je, međutim, već pomalo dosadila uvijek ista proslava, te osjeća da u njegovom životu nešto nedostaje. Za vrijeme večernjeg lutanja šumom, on slučajno otkriva vrata koja vode u grad pun snijega, svjetla i sreće. Očaran tim veseljem, odlučuje jednoličnost dosadašnjih proslava zamijeniti novim praznikom – Božićem! Međutim, starih se navika teško riješiti, pa će tumačenje i proslava Božića u ovom gradu mooožda malo odskakati od onoga na što smo inače navikli..

Iako se smatra blagdanskim klasikom, većina će teško povjerovati da je Predbožićna noćna mora nastala prije punih 28 godina. Film je režirao poznati američki animator Henry Selick (James i divovska breskva, Koralina i tajna ogledala), ali Predbožićna noćna mora neraskidivo je vezana uz Tima Burtona, koji je osmislio priču i likove u filmu – prvom koji je u potpunosti nastao tehnikom stop-animacije. Do ideje za film Burton je došao dok je gledao zaposlenike u jednoj trgovini kako zamjenjuju proizvode za Noć vještica s božićnim dekoracijama..

Termini prikazivanja u prosincu:

nedjelja, 19.12.2021. u 17:00

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Film ima podnaslove na engleskom jeziku.

Izvorni naziv: Nightmare Before Christmas

Cijena ulaznice: 25 kn

Režija: Henry Selick

Scenarij: Tim Burton, Michael McDowell

Uloge (glasovi): Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O’Hara

Glazba: Danny Elfman

Produkcija: Touchstone Pictures, Skellington productionc Inc., Tim Burton Productions

Distribucija: Con Film, Filmbankmedia

Trajanje: 76 min.

Događanje je dio manifestacije Zimska priča iz Benčića čiji cjelokupni raspored možete provjeriti i u našem Brickzineu ili portalu Moja Rijeka.  Za ulaz na projekciju u Dječjoj kući COVID propusnice nisu obvezne za mlađe od 16 godina.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content