Radionica “Minijatura” koja se odvija u produkciji Društva arhitekata Rijeka u Dječjoj kući naš je veliki ponos. U ovom posebnom pop up izdanju čeka vas radionica posvećena neobičnim gradovima.

Vrijeme: 22. 5. u 18 sati 

Lokacija: Dječja kuća 

Dob: 8 – 13

Izvođač: Društvo arhitekata Rijeka

Način prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje

Kakvi su to nevidljivi gradovi? Nevidljivi su jer se kriju u pričama i knjigama, opisani u svjetovima iz mašte.Skriveni su iza rečenica i slova, stranica i korica. Kroz radionicu uranjamo u svijet iz mašte, čitamo priče o neobičnim gradovima iz knjiga “Nevidljivi gradovi” talijanskog pisca Itala Calvina i slikovnice “Osjećajte se kao kod kuće” Signe Torp, a zatim te gradove oživljavamo na papiru. Svaki od gradova o kojima ćemo slušati i koje ćemo vizualizirati ima svoje posebnosti, neobičnosti i zagonetke koje krije. Od priče do crteža putovat ćemo i inspirirati se uz pomoć stvarnih nevidljivih gradova – nevidljivih jer se nalaze na drugom kraju svijeta, u nepoznatim kulturama posve drugačijima od naše. Radionica spaja kultnu knjigu svih arhitekata koji su nekada bili djeca i maštali sa novom slikovnicom koja nam omogućuje da uz ilustracije putujemo svijetom. Cilj je vizualizirati gradove iz priča, ali i izmaštati vlastite neobične gradove – svjetove u malom.

Zajednički program provode Hrvatska komora arhitekata i Društvo arhitekata Rijeka, a uz potporu Gradske knjižnice Rijeka u Dječjoj kući.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content