Pred dvanaestogodišnjom Sofijom naizgled je najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez wirelessa u društvu dviju starica, idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji, ali i suočavanje s tugom pretvorit će ga u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Sofija odrasta.

Ljeto kada sam naučila letjeti priča je o odrastanju koju je u filmski scenarij prema istoimenom romanu Jasminke Petrović pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković. 

Novi kino-hit Radivoja Andrića (Kad odrastem bit ću kengur) redovnoj je distribuciji već prikupio 200.000 gledatelja, a domaćoj će publici biti premijerno predstavljen u programu Pulskog filmskog festivala, nakon čega će uslijediti hrvatska distribucija.

Termini prikazivanja:

petak, 26. kolovoza u 20:00 sati

subota, 27. kolovoza u 18:00 sati

nedjelja, 28. kolovoza u 20:00 sati

subota, 1. listopada u 11:00 sati – OTKAZANO

subota, 1. listopada u 19:00 sati – OTKAZANO

nedjelja, 2. listopada u 19:00 sati – OTKAZANO

subota, 8. listopada u 19:00 sati

petak, 21. listopada u 19:00 sati

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Izvorni naziv: Leto kada sam naučila da letim

Godina: 2022.

Režija: Radivoje Andrić

Scenarij: Ljubica Luković, Jasminka Petrović (roman)

Uloge: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić

Fotografija: Dušan Joksimović

Montaža: Dejan Urošević

Glazba: Vasil Hadžimanov

Produkcija: Sense Production

Distribucija: Zagreb Film Festival

Trajanje: 89 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content