Lipanj u kinu Dječje kuće donosi završnicu programa Krenimo od 0! osmišljenog za prvi susret djece s kinom, uz filmski program koji je najmanjim uzrastima blizak temom, trajanjem i vrstom animacije. Posljednji program ovog popularnog programa Art-kina za najmanje uzraste održava se u četvrtak, 6. lipnja u dvostrukom terminu, s početkom u 18 i 19 sati, a donosi dva bloka kratkometražnih animiranih filmova o slavnom profesoru Baltazaru, uz posebnog gosta iznenađenja za sve mališane. Kao i dosad, svi će mali posjetitelji dobiti i diplome sa svojom fotografijom iz kina, za uspomenu na svoje prve kino korake.

Blok u 18h

Tetke pletke

Dvije tetke najviše vole plesti neobične pulovere za svoje prijatelje.

Svirka za Mirka

Najpopularniji čuvar reda u Baltazargradu Mirko, naglo se udebljao.

Veseli most

Veliki pilan mora piliti stvari da bi ostao na životu, a jedino što mu je ostalo za piliti je most na kojem se svaki dan održavaju sajmovi.

Blok u 19h

Ledeno vruće

Profesor Baltazar provodi aktivan odmor – zimi u planinama, a ljeti na moru, gdje susreće prijatelje i rješava probleme.

Lutke bez kose

Ćelavi stanovnici daleke planete otkrivaju da ljudi na Zemlji imaju kosu, a i lutke, što će ražalostiti Zemljane…

Sreća u dvoje

Mnogi Baltazarovi prijatelji skrivaju svoje djetinjaste hobije koji im ugrožavaju karijere…

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 4 EUR

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas. Projekt koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu, pored Art-kina, sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika.

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao ‘prirodnim okolišem’ filma.

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content