Stiže nam predstava u obliku klaunskog cabareta za cijelu obitelj, u kojem, uz sve najbolje namjere, nešto uvijek krene u neželjenom smjeru…

Predstavu igraju dva karakterom različita klauna, odnosno, klaunskim jezikom rečeno, „Crveni klaun“ i „Bijeli klaun”. Bijeli klaun – Mesje Žulee razumniji je, odlučniji i racionalniji tj. „onaj koji je s obje noge na zemlji” i koji nastoji urazumiti, smiriti i odvesti na pravi put Crvenog klauna – klauna Ludeka, koji je pak po svom karakteru kaotičan, nemiran, dekoncentriran, razigran, neodgovoran i koji svako malo zadirkuje i opstruira Bijelog. U kontinuiranoj međusobnoj interakciji i interakciji s publikom klaunovi izvode žonglerske, glazbene, mađioničarske, slapstick točke i točke akrobalansa.

Nikola Dabac i Zoran Vukić većinu svog radnog vijeka bave se glumom i glazbom. Već dugi niz godina međusobno surađuju kroz razne projekte te u udruzi Antuntun djeluju kroz zajedničke predstave Između krajnosti (2011.) i Priča koja drži vodu (2014.) te s njima uspješno nastupaju u kazalištima, na festivalima i različitim događanjima kao i u školama i vrtićima. Inače, ta su dvojica poznata i kao klaunovidoktori. Nastupaju na ulici, po bolnicama gdje nasmijavaju male pacijente, a ulaze i u kazalište. Slutimo da se ne bave samo rastjerivanjem dosade, već i rastjerivanjem briga i tuge.

Plesni zbirkus – festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca, i koja na različita mjesta u Rijeci dovodi niz predstava suvremenog plesa, novog cirkusa i interdisciplinarnih i kazališnih izvedbi kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja. Plesni zbirkus jedina je manifestacija u regiji koju selektiraju djeca, čime se jamči zabavan i edukativan program za riječke klince na koji su pozvani i odrasli.

Kako se prijaviti provjerite ovdje.

Susret suradnički podržava Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content