Kroz radionicu polaznice će izraditi jastučiće lutke u obliku lika kapljice. Jastučići, kao i lutke i plišane životinje služe djeci (i odraslima) kao utjeha i imaju vrlo nježnu i toplu konotaciju.

Na radionici ćemo izraditi jastučić u obliku kapljice, dodat ćemo joj nosić, usne, oči i obraščiće i dati joj karakter. Kapljica je također i simbol povezan s menstruacijom o kojom ćemo tijekom radionice razgovarati. Jastučiće koje izrade polaznice će ponijeti sa sobom.

Prijave se šalju do 19.4. Na udruga@pariter.hr

Broj prijava je ograničen!

Tanja Blašković, magistra likovne pedagogije, djeluje u Rijeci u raznim umjetničkim područjima – od dizajna i ilustracije, scenografije, kostimografije, street arta, umjetničkih instalacija od plastike, tapiserija, primijenjene umjetnosti te neformalne edukacije. Njezin umjetnički rad te rad u području neformalne edukacije prepoznatljiv je po korištenju i recikliranju plastike, tekstila i sl. kao materijala izvedbe rada. Kroz svoj rad veliki naglasak stavlja na ekologiju te koncepte poput zero waste umjetnosti.

Prvi festival menstruacije u Hrvatskoj održava se u organizaciji Udruge za ljudska prava i građansku participaciju Pariter od 21. do 23.4.2023., a tematizira ono o čemu se javno ne govori mnogo, obavijeno je predrasudama, neznanjem i psssst-ovima, ali je ovdje za većinu nas većinu života – menstruaciju.

Prvo izdanje posvećeno je, kako i priliči, prvoj menstruaciji – menarhi. U festivalskom formatu menstruaciji će se pristupati kroz kreativne i praktične radionice za djevojčice, mlade i starije žene i osobe koje menstruiraju, kroz mnoge razgovore, kreaciju i edukaciju.

Festivalom menstruacije želi se raditi na razbijanju menstrualne stigme, detabuizaciji, dokidanju srama, te na edukaciji i normalizaciji teme kroz osnaživanje i povezivanje kako žena, tako i svih osoba koje menstruiraju u zajednici.

Festival se održava na raznim lokacijama u Rijeci, a svi sadržaji su u potpunosti besplatni!

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content