Zanimljiv edukacijski susret čeka vas u Dječjoj kući.

Interaktivno predavanje za mlade (i sve ostale zainteresirane): “Od rock’n’rolla do trap cajki”, u trajanju od 90 minuta, održat će se 17. svibnja, od 18 do 19:30 sati u Dječjoj kući (4. kat, Kontejner).

Sudjelovanje na susretu je potrebno prijaviti ovdje

Kroz prikaz kratkih video spotova od 50ih godina pa sve do danas naglasak je na društvenom kontekstu određenog razdoblja u kojem su pojedini glazbeni pravci nastali i razvijali se. Koncept predavanja je osmišljen na način da se nakon kratkih prikaza video spotova otvara diskusija o tome što smo zapazili, s čim povezujemo isti, što možemo zaključiti o tom vremenskom razdoblju na osnovi viđenog. Prolazimo kroz sve dekade i žanrovske stilove ( rock n roll, beat, punk, reggae, pop glazba 80ih, hip hop, fenomen Lepe Brene i pojava turbo folka, grunge, techno, trap u Americi i kod nas). 

Tijekom i nakon ovog interaktivnog predavanja raspravljamo o tome koje društvene vrijednosti promiče pojedini pravac, koje vrijednosti njegujemo već duži niz godina te zašto su se neki izvođači zabranjivali kroz povijest, a naglasak vođene rasprave pri samom kraju stavlja se na pitanje što nam uopće donosi zabrana nekih izvođača danas i ima li ista smisla?

Predavači: Mirela Pašić i Damir Radović. 

Mirela Pašić iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u radu s mladima i za mlade. Nakon niza volonterskih angažmana svoj je rad započela 2016. g. u Udruzi Delta, provodeći programe za mlade, a od 2017. do 2020. g. radila je kao Savjetnica za EU projekte i mlade u Gradu Rijeci. U tadašnjem je radu aktivno radila na koordinaciji provedbe Programa za mlade Grada Rijeke te razvijala suradnju sa savjetima mladih i udrugama mladih i za mlade na području PGŽ. Osim rada u civilnom i javnom sektoru, Mirela se kontinuirano educira u području rada s mladima. Od 2015. g. aktivno je angažirana u programima i projektima za mlade i s mladima te ima iskustvo i kompetencije u provedbi Erasmus+ projekata.

Sudjelovala je u mnogim neformalnim programima u području rada s mladima, a u 2022. godini završila je višemjesečni program cjeloživotnog učenja “Youth in Contemporary Society” pri Sveučilištu u Rijeci. Bila je članica Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske (2017-2019). Njen je angažman također obogatio proces uvođenja i implementacije građanskog odgoja i obrazovanja u formalni obrazovni sustav u Rijeci te je jedna od autorica priručnika “Učenik – građanin” za učenike 5. i 6. razreda, a urednica je priručnika “Informirani, aktivni i odgovorni građani”, namijenjenog učenicima 7. i 8. U SOS Rijeka – centru za nenasilje i ljudska prava zaposlila se u prosincu 2020. g. dok je u istome volontirala od 2012.g., a do kraja 2022. g. radila kao Koordinatorica za preventivne i edukacijske programe. 

Damir Radović rođen u Rijeci 1979. godine. Zaljubljenik u muziku i kolekcionar ploča od teenage vremena. Organizator klupskih i festivalskih koncerata. Nekad aktivan u udrugama Ri Rock i Opatijske Barufe. Trenutno aktivan u SKD Prosvjeta i Srpskom Demokratskom Forumu u čijim aktivnostima se i rodila ideja za ovo predavanje. Ne smatra se stručnjakom u ovoj oblasti već entuzijastom. Muzika je put do sreće…

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content