vrijeme: 28. 6. u 21 – 21,30 sati

mjesto: dvorište “Benčić”/ispred Dječje kuće 

organizator: Gradska knjižnica Rijeka

izvođač: Cirkeros Cirkus (Emilio Alcantara & Nives Soldičić)

dob: 0 – 99 godina 

prijave: za sudjelovanje nisu potrebne prijave

Kao da su upravo izašli iz srednjovjekovnog dvorca Harlequini će Vas uveseliti svojim šašavim humorom. Za njih nema pravila ponašanja pa ponekad odu u neku drugu krajnost. Vole plesati i raditi akrobacije, a stručnjaci su u žongliranju. U duhu srednjeg vijeka pokazati će razne vještine koje će Vas ostaviti bez daha. Izvedba Harlequina je energična i zanimljiva te će zasigurno ostati upisana u srca djece i odraslih.

Predstavu izvode  profesionalni cirkuski umjetnici s više od 15 godina iskustva. 

Cirkuske vještine koje koriste u nastupima i performansima obuhvaćaju balansiranje (rola-bola), zračne akrobacije, razne vrste žongliranja, klauniranje, monocikl, hodanje na štulama. 

Emilio Alcantara cirkuski je umjetnik specijaliziran za disciplinu Rola-Bola. Rođen je u Caracasu u Venezueli. Studirao je kazalište i suvremeni ples u poznatoj umjetničkoj školi u Valenciji, Venezuela. Osim toga, Emilio kontinuirano usavršava svoje izvođačke vještine pohađajući međunarodne cirkuske konvencije i radionice. Iskusan je cirkusant s preko 15 godina iskustva, nastupao je na društvenim događanjima, zabavama, kazališnim predstavama, tradicionalnim cirkusima i festivalima diljem svijeta.

Nives Soldičić cirkuska je umjetnica i performerica. Plesačica, zračna umjetnica, klaunesa, autorica mnogih performansa. Pokretačica plesa na svili u Rijeci. Klaunesa je udruzi Crveni nosovi od 2013. godine i od tada se od tada se redovito educira u Internacionalnoj školi humora u Beču. Posljednjih 10 godina sudjeluje na brojnim cirkuskim festivalima te vodi redovnu edukaciju plesa na tkanini u Rijeci za djecu i odrasle.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content