U utorak 30. 1. u 18 sati u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka s novim romanom za djecu “Pudingo” gostovat će popularna hrvatska autorica za djecu Jelena Pervan.

Tino je jako pametan dječak i zna mnogo o golemim brojevima i glomaznim strojevima. Zna odgovoriti na svako pitanje, riješiti svaki matematički zadatak, ali ponekad ne zna kako bi razgovarao s drugom djecom. Teško može razumjeti njihov svijet i oni teško razumiju njegov. Tino se zbog toga često osjeća usamljeno i tužnjikavo, ali postoji nešto što ga uvijek oraspoloži – ukusni, slasni, kremasti puding od vanilije. Jede ga svaki dan i toliko ga voli da je jednog dana zasukao rukave pa izgradio moćan stroj pudingator koji svakom jelu daje okus pudinga od vanilije. No nešto je krenulo po zlu i Tina je zadesila prava pudingastrofa! Kako se iz nje izvukao i što je o sebi naučio, djeca će saznati na pudingastičnom druženjom s Tinom, Pudingom i njihovom autoricom Jelenom Pervan. Druženje je namijenjeno djeci od 6 do 9 godina.

Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Novi roman za djecu Jelene Pervan, autorice Mrljeka i Prljeka, Kimija, Hrkala i mnogih omiljenih likova. Tino je dječak kojeg sve zanima, razumije se u svemirske letjelice, dinosaure, matematiku i životinje. No, najviše od svega na svijetu voli – puding od vanilije. Zato odluči izgraditi pudingator, stroj koji sve pretvara u puding. Kad je stisnuo veliki žuti gumb za paljenje stroj je napravio nešto neočekivano i Tino više nije bio isti. Ovaj ilustrirani i duhoviti roman kroz neočekivani obrat u radnji dotiče se teme pripadanja, prihvaćanja i stvaranja prijateljstava. Namijenjen je djeci mlađe dobi.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content