Na prečici prema njihovoj novoj kući na selu, desetogodišnja djevojčica Chihiro i njeni roditelji nailaze na tunel koji vodi u neobičan napušteni grad. Dok roditelji otkrivaju restoran prepun primamljive hrane, odmah se bacajući na jelo, Chihiro nastavlja istraživati. No dolaskom noći, grad postaje prepun duhova i goblina, a djevojčičini roditelji pretvaraju se u svinje, što njen put natrag čini nemogućim. Jedino što joj preostaje jest ostati u začaranom gradu i pronaći način da spasi svoje roditelje..

Hayao Miyazaki jedan je od najcjenjenijih stvaralaca animea, te mu se često pridaje atribut japanskog Walta Disneya.  Za ovo je animirano ostvarenje osvojio Oscara, što je uvelike pridonijelo njegovoj popularnosti u zapadnom svijetu izvan animacijskih krugova. Sada već kultni animator zaslužan je za mnoge naslove koji se nalaze u samom vrhu svjetske animacije (Princess Mononoke, Howl’s Moving Castle,..), a koji tematiziraju ljudsku povezanost s prirodom, tehnologijom i suživotom između ljudskih težnji, mana i vrlina.

Film ima podnaslove na hrvatskom jeziku.

Termini prikazivanja u ožujku:

Subota, 26.3.2022. u 19:00

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25 kn

Izvorni naziv: Spirited Away

Režija: Hayao Miyazaki

Scenarij: Hayao Miyazaki

Uloge (glasovi): Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki, Bunta Sugawara

Glazba: Joe Hisaishi

Produkcija: Studio Ghibli, Nippon Television Network (NTW), DENTSU Music And Entertainment

Distribucija: Filmbank Media/Con-film

Trajanje: 125 min

organizira: Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content