15. Vrisak, sajam knjiga i festival autora u kino Dječje kuće donosi južnokorejski znanstveno-fantastični triler Ledolomac (2013.) priznatog redatelja Joon-ho Bonga s Chrisom Evansom, Jamiejem Bellom i Tildom Swinton u glavnim ulogama. Film je baziran na francuskom grafičkom romanu čiji autor Benjamin Legrand dolazi na ovogodišnji vRIsak.

Eksperiment koji je trebao zaustaviti globalno zatopljenje prouzročio je novo ledeno doba, uništivši gotovo čitav život na Zemlji. Jedini preživeli nalaze se na vlaku „Ledolomac”, kojim putuju planetom, a vlak pokreće stroj na principu perpetuum mobile. S vremenom se među putnicima uspostavlja klasni sistem koji razdvaja manje bitne putnike od onih čije se postojanje smatra važnijim. U takvom uređenju, prednji dio vlaka dodijeljen je eliti koja uživa u svim plodovima prve klase, dok su oni bez pedigrea osuđeni na borbu za goli opstanak u zadnjim vagonima vlaka. Naravno, nijedna tiranija nije vječna, što će potvrditi i revolucija odbačenih putnika “Ledolomca”.

Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje, a svoje mjesto na projekciji možete rezervirati putem e-pošte: ulaznice@art-kino.org. Rezervacija vrijedi 15 minuta prije početka filma nakon čega se mjesto oslobađa za druge posjetitelje. Preuzmite svoje gratis ulaznice na vrijeme, broj mjesta je ograničen!

Cijena ulaznice: 0,00 kn

Izvorni naziv: Snowpiercer

Žanr: akcijski, znanstveno-fantastični, triler

Godina: 2013.

Zemlja: Južna Koreja, Češka

Režija: Joon-ho Bong

Uloge: Chris Evans, Jamie Bell i Tilda Swinton

Scenarij: Joon-ho Bong

Fotografija: Hong Kyung Pyo

Montaža: Steve M. Choe

Glazba: Marco Beltrami

Produkcija: Moho Film, Opus Pictures, Union Investment Partners, Stillking Films

Film se prikazuje u suradnji s festivalom Vrisak.

Trajanje: 126 min

organizira: vRIsak festival i Art-kino

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content