Filmske projekcije u kinodvorani Dječje kuće tijekom svibnja održavat će se petkom, subotom i nedjeljom, a na programu su novi animirani hitovi Duša, Raya i posljednji zmaj, AINBO – Dobri duh Amazone, Slavna invazija medvjeda na Siciliju, Croods 2: Novo doba te igrani film za cijelu obitelj Poly i ja. Ulaznice su u prodaji!

Vrata nove kinodvorane u našoj Dječjoj kući konačno se otvaraju za posjetitelje koji će prve filmove na velikom platnu moći gledati od petka, 7. svibnja. Prva projekcija za javnost održava se ovog petka s početkom u 18 sati, a na programu je ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji animirani film, Duša. Pixarov i Disneyjev hit prikazuje se u 3D izdanju, s hrvatskom sinkronizacijom.

U nadolazećem periodu kinodvorana u Dječjoj kući za svoje male posjetitelje otvorena je u popodnevnim terminima, u 16 i u 18 sati, petkom, subotom i nedjeljom. Do kraja svibnja filmski program Dječje kuće donosi najnovije animirane filmove za čitavu obitelj, što je nadogradnja dosad postojećeg Obiteljskog programa Art-kina koji se, u još bogatijem izdanju, seli iz velike dvorane Art-kina u novu kinodvoranu Dječje kuće.

Što je na programu?

Uz nagrađivanu Dušu, filmski program Dječje kuće od 8. svibnja donosi animirani film AINBO – Dobri duh Amazone, obiteljsku avanturu koja spaja peruanske legende s aktualnim ekološkim temama iskorištavanja prirodnih resursa u Amazoni te fantastičnu priču Raya i posljednji zmaj, novu animaciju proizašlu iz Disneyjeve tvornice čarolije, inspiriranu kulturama jugoistočne Azije. Oba su filma sinkronizirana na hrvatski jezik.

Novi igrani film poznatog francuskog redatelja Nicolasa Vaniera, vrsnog autora filmova za djecu, Poly i ja u Dječju kuću stiže 9. svibnja, a donosi avanturu o hrabroj desetogodišnjoj Cécile koja odlučuje spasiti kobilu Poly od zlog vlasnika cirkusa. Film se prikazuje na francuskom jeziku s hrvatskim podnaslovima.

Animirani film u kojem će uživati svi uzrasti, Slavna invazija medvjeda na Siciliju, na programu je od 15. svibnja, a prati fantastičnu priču susreta i suživota medvjeda i ljudi u planinama Sicilije. Redatelj filma slavni je talijanski ilustrator i stripaš Lorenzo Mattotti, a film se prikazuje na talijanskom jeziku s hrvatskim podnaslovima.

Kraj mjeseca rezerviran je za nastavak animirane priče o omiljenoj prahistorijskoj obitelji Croods koja započinje avanturu potrage za novim domom. Croods 2: Novo doba na programu je od 28. svibnja, a prikazuje se s hrvatskom sinkronizacijom.

Kako do ulaznica?

Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući dostupne su putem platforme ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće (otvara se sat vremena prije početka prve projekcije, a zatvara se s početkom posljednje projekcije u danu) te na blagajni Art-kina. Cijena ulaznica za sve projekcije iznosi 20,00 kuna.

Posjetitelji svoja mjesta mogu rezervirati e-poštom na adresu ulaznice@art-kino.org, a rezervacija vrijedi najkasnije 15 minuta prije početka projekcije.

Podsjetimo, novootvorena kinodvorana kojom upravlja Art-kino opremljena je najsuvremenijom tehnološkom opremom za reprodukciju slike i zvuka, odnosno laserskim 2k projektorom i pripadajućom lećom za 3D projekcije te Dolby Atmos zvučnom tehnologijom. Dvorana raspolaže sa 75 sjedećih mjesta, a jedna od njenih posebnosti jest to što je prilagođena i osobama s poteškoćama sluha.

Poštujući trenutne epidemiološke mjere, broj mjesta u dvorani privremeno je ograničen, uz propisan razmak među gledateljima, a posjetitelji su obavezni tijekom boravka u Dječjoj kući (uključujući i za vrijeme trajanja projekcije u dvorani) nositi zaštitne maske.

Više informacija potražite u našem kalendaru događanja ili na webu Art-kina.

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content