Dječja kuća polako gura prema svom prvom rođendanu (26. 3. gledamo te!), a iako ova prva godina uopće nije bila lagana (moramo li vam spominjati otegnuto okolno gradilište, pandemijska “veselja”, potvrde…), odradilo se u njoj već nebrojeno programa, koncepata, eksperimenata, a što je možda najvažnije – u nju školarci mogu navratiti bilo kada i provesti neko ugodno, opuštajuće vrijeme. 

Najčešće je to najbolje poslije napornog jutra ili popodneva u školi… 

Pisanje domaće zadaće u društvu ili na miru, kako vam odgovara

Dječja kuća je ugodan prostor za pisanje domaće zadaće, svima onima koji to vole raditi u društvu ili pak u kakvom zanimljivijem prostoru. Sve što je potrebno je navratiti do Dječje kuće, a svoj kutak možete pronaći na nekom od katova sami ili pitajte ljubazno osoblje gdje bi se mogli smjestiti.  

Igranje društvenih igara 

U knjižnici na trećem katu nalazi se prilično solidna zbirka društvenih igara. Želite li ih istražiti (jer nemamo samo Čovječe, ne ljuti se) ili zaigrati neku od njih slobodno pitajte te pronađite svoj kutak. Možda je to baš ugodni zeleni pod Šume Striborove… 

PlayStation 5 na raspolaganju 

Crash Bandicoot N Sane Trilogy, Gran Turismo Day One Edition, PES 2015, Crash Team Racing, Spyro Reignated Trilogy, Rayman Legends, Minecraft, Crash Team Racing, FIFA 19, Need for Speed, Spiderman: Miles Morales, Sackboy: Big Adventure… Ovo su igre koje kod nas možete zaigrati na velikom TV-u s PlayStationa 5, jedinog na ovaj način dostupnog u gradu. Pitate li nas za favorita to ju uvijek pokoja Crash Team Racing utrka. 

3D printanje

Možda si baš napravio neki fora model za 3D printanje ili te samo zanima o čemu je riječ, Dječja kuća je pravo mjesto za vidjeti i saznati osnove o 3D printerima. Imamo 3 Prusa 3D printera i dovoljno plastike za razne eksperimente. 

Posudi strip 

Nema mjesta s više stripova u gradu koje možeš i posuditi doma ili čitati zavaljen u udobne jastučne sjedalice.  

Dobro mjesto za sastanke hobističkih grupa, čitateljskih klubova…

Možda skupljate sličice ili postere ili stripove, imate ekipu s kojom radite kakav fanzin ili igru, pričate o knjigama ili nešto slično… U svakom slučaju uvijek je Dječja kuća tu slobodno mjesto za dolazak, okupljanje, boravak, dogovore. 

Ma samo odmori…. 

Možda je sve ovo gore i dosadno ili nisi za to trenutno raspoložen. Prošeći, sjedni, odmori, dočekaj odlazak doma, roditelje koji će završiti posao ili kakvu drugu obvezu. 

U Dječjoj kući su svi na sigurnom, to je najvažnije. 

Za više informacija pratite našu web stranicu, kalendar događanja te naš Facebook i Instagram. 

Dječju kuću programski oblikuju Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradsko kazalište lutaka Rijeka. Ulaz u Dječju kuću je slobodan. 

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content