Naša Dječja kuća napokon kao zgrada od betona i čelika dočekuje izdanje svoje šarene festivalske manifestacije na koju je ponosna. I koja slavi peti rođendan. Još malo pa će i u školu!  I na aktivne ferije. 🙂 

I ove vas godine čeka izdanje festivala Tobogan, jedinstvene riječke manifestacije koja pod geslom “aktivne ferije za djecu”, kroz obilje kulturnog i kreativnog sadržaja za djecu početkom ljeta donosi u grad posebnu energiju i veselje.

Ovogodišnji Tobogan pun je posebnosti: nastao je pod sjenom velikom sveprisutne pandemije koja posebno događanja s druženjem, radionice za djecu i festivalska veselja stavlja u prvi red najugroženijih od potencijalnih ograničenja, a ujedno izlazi iz kape projekta Rijeka 2020 koji je završio, a unutar kojeg je rastao od samog početka kao dio programskog pravca Dječja kuća te tako i postao prepoznatljivim sadržajem.

No najvažnije – ovo je prvi koji se odvija na platformi, prave, toliko čekane fizičke izgrađene Dječje kuće u art-kvartu “Benčić”. Upravo će Dječja kuća biti središnje mjesto radnje te ćete ju moći posjetiti na kakvoj radionici, predstavi, projekciji ili jednostavno šetnji do posebnog gradskog kulturnog centra. A njih neće nedostajati.

Cjeloviti program i podaci za prijave objavljuju se u ponedjeljak 14. 6., a ponudu i način uključivanja tada ćete pronaći na stranici djecjakuca.hr.

A i naš ovogodišnji vizual ima priču jer osim što smo dizajneru rekli “daj da odiše nekim optimizmom” on je i simbol slaloma između cigli. Đorđe Balmazović iliti Škart je kao i 2017. godine kada je prvi put kreirao prepoznatljiva toboganska slova – pogodio. Spuštanje niz Tobogan je jedan veliki weeeeeeeeeeeeeeeeeee pa će tako biti i ovoga puta.

Vidimo se!

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Organizatori Tobogana 2021. su ustanove u kulturi Grada Rijeke: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće. 

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content