Velika tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je priča, pripovjedanje… Pravi je to trenutak da okupimo odlične pripovjedačice pa će vas u Dječjoj kući čekati Margareta Peršić.

Margareta Peršić kaže “Pripovijedanje priče po mojem izboru, izuzetan je audiovizualni doživljaj za djecu i odrasle. Svojim pristupom, odabranu narodnu bajku podižem na razinu zasebnog, specifičnog scenskog izričaja. U svojoj izvedbi kombiniram elemente pripovijedanja (storytelling), pantomime i teatra. Pripovjedna izvedba počiva na tradicijskim pripovjednim znanjima, a često koristim animacijske i minimalne scenske elemente kako bi zvukom ili bojom doprinijela izravnijem stvaranju mentalne slike kod publike.

Ovo je izuzetno ekspresivna forma, autorskog, jedinstvenog potpisa u kojem se oslanjam na mimiku, geste, posturu i govor tijela te glasovne varijacije. Kroz svoju ulogu pripovjedačice upravljam i oživljujem sve likove u priči i publiku pretvaram u aktere iste”. Volimo Margaretin stil i priče pa će nas upravo ona počastiti jednom lijepom na početku Mjeseca hrvatske knjige.

Vrijeme: 15.10. u 17 sati
Mjesto: Gradska knjižnica Rijeka u “Benčiću” i Dječja kuća 
Dob: 6+ i odrasli
Prijave: Prijave na događanje se primaju putem online obrasca ovdje.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

Newsletter je prava stvar! Nema šanse da vam promakne nešto važno što se događa u našem veselom životu. Šaljemo pozive na programe, najvažnije vijesti, super priče čim se pojave...

Vaša mail adresa i ime i prezime od strane Dječje kuće neće biti korišteni za ništa drugo osim za slanje newslettera.

Skip to content